TANDEMSKI POLETI

Naj se uresničijo vaše sanje. Poletite v tandemu z najboljšimi piloti v Sloveniji.

"The air up there in the clouds is very pure and fine, bracing and delicious. And why shouldn't it be? - It is the same the angels breathe." ~ Mark Twain

16298655 1362171937138443 5210878000580541622 nKonec je! Medtem ko cela Slovenija vpisuje svoje otroke v rokometne klube, smo mi veseli da smo dočakali konec rekordnega superfinala svetovnega pokala. Tokrat smo prvič v zgodovini (od kar je SF format) 100% finale - 10/10 odletenih tekem. In to je res vzdržljivostna dirka, bolj kot si kdo misli. No pa pojdimo skozi še čez zadnji dan, ki je postregel z izredno zanimivim letenjem.

Vremenu primerno nam postavijo 90 km dolgo disciplino (za ogled klikni tu). Tokrat imamo za nameček močnejši veter vzhodne smeri, ki popestri štartno proceduro tako na tleh kot v zraku, ampak je še vse v mejah normalnega (cca 25 kmh vetra). Na prvo obratno točko proti jugu se zapodimo v treh izmenah, tokrat celo izberem tapravo. Baza je na 2000m kar je kar občutno več kot na začetku finala. Vreme zgleda ok, zato grem suvereno naprej po začrtani ruti in relativno hitro napredujemo, kljub močnemu vetru. No hitro se spet znajdem nizko in treba se je reševat, pač klasična rošada. Proti drugi obratni hitro spet priklopim vodilne, skupaj z Jurijem in Primožem. Ko gremo čez reko pa naš čaka uganka dneva, namreč celotno območje proti nasledni obratni točki je v temi in ponekod celo pada dež. Tu se leti zelo previdno in počasi, povrtavamo vsako dviganje in par mandeljcev z Pinotom na čelu grejo sami pogumno v temo, ki zgleda kar pogubno. No mi se svaljakamo, naredimo obratno, se vračamo proti reki in tu sva z Jurijem kar vredu naštimana. Vse zgleda da je najina grupa prva in da se ostali bolj borijo za preživetje. Pa ni bilo tako, a o tem kasneje. Pred zadnjo obratno gremo pod lepo razvit oblak in zgodi se nam marijino vnebovzetje, ker zadnjih 20 km letimo pod bazami, kjer je bolj problem da te ne pozauga kot kaj drugega. Misleč da smo v zelo dobri poziciji med ciljnim doletom, na drugi strani reki vidim nizko par pilotov, ki niso bili del naše grupe. No izkazalo se je, da so nekateri ta del odleteli po drugi ruti in imeli bistveno močnejši hrbtni veter, kar jih je pripeljajo pred nas v cilj. Ampak ni še konec, Maxime Pinot je zmagal za debelih 10 min! Bojda je šel čist kot bramor proti cilju (beri po tleh) in ga je kar poneslo. Kakorkoli, kapo dol.

Na črto priletimo nebeski in je kar tečno zbijati višino, ker smo vsi že uničeni, tako da niti ni vidit veliko akrobacij. To pa je tudi vse od tekmovalnega dela. Mi smo kr zadovoljni, vsi trije smo med top 15 (Jurij 8., Primož 10., Tilen 15.), zmagovalec je pričakovano postal Aaron Durogati in med puncami je Seiko Fukouka na zadnji dan prehitela Nicole Fedele. Gin team pa je zasluženo zmagal v ekipnem seštevku.

To je to, mi smo dal vse od sebe, bilo je težko, bilo je lepo, ampak glavno je da smo se naučili nekaj iz tega, kar bomo vnovčili v bodoče. Iskrena hvala vsem našim sponzorjem, vam bralcem ki za nas navijate, in nenazadnje Toniju in Stanetu za dnevno podporo in dobro voljo! 

SPT OUT!

REZULTATI

lzs

  

 

   FS

highadventure