TANDEMSKI POLETI

Naj se uresničijo vaše sanje. Poletite v tandemu z najboljšimi piloti v Sloveniji.

"The air up there in the clouds is very pure and fine, bracing and delicious. And why shouldn't it be? - It is the same the angels breathe." ~ Mark Twain

Zdravo, mi smo spet v Jurijevem kemperju in jaz spet pišem report. Vi pa spet berete, kar je super in upam da bo še kdaj tko. Gremo na stvar, trenutno smo v Piesendorfu zraven enega fuzbal placa. Piesendorf je vasica pri Zell am See, nad nami pa se bohoti na južni strani Kaprun in na severni strani Schmitten. Lepi kraji, moram rečt.Tu smo zarad tekme kakopak, in sicer je na sporedu Schmitten Pokal oziroma avstrijsko državno prvenstvo. Zasedba je kvalitetna, teren je hud, traja 4 dni in to je že dovolj razlogov, da je prepričalo Jurija (prvega pilota sveta), Jošta (najbolj slavnega pilota sveta), Mitjo (najbolj pametnega pilota sveta) in mene (navadni fizični radnik) za udeležbo na tekmovanju. Vremenska napoved ni (bila) najbolj svetla ampak to je pač paragliding. Vreme je za vse nas kle enak in to je to.


Predvčerajšnim nas so ustrahovali z dežjem, zato so tudi skenslali dan že zjutraj, ampak na koncu je bilo kar zdravo in Jurij, Mitja in moja malenkost smo šli razprt pljuča in krila po sicer zelo fajhtnem vremenu. V bistvu je bilo prav luštno letet. Zvečer nas je mal opral in spucal luft. Tako se v soboto zbudimo v jasno jutro kar je bil znak za akcijo. Nastavili so 92 km dirko gor po dol po dolini, na obeh straneh. Za ogled predlagam tale link. Vreme se je lepo sestavil, brez vetrov, baza na 2800m in skoz powerca. Štartamo na sredi doline in nazaj grede v greben ni bilo prav lepo, smo mogli splezat nad greben in potem smo gas zaklenili v polni konfiguraciji ter samo surfali pod bazami. Pepe Malecki nam je malce ušel po štartu, ker se nas 50% ni spomnilo da je še ena obratna tik za štartnim markerjem na sredi doline, zato smo mogli vmes popravljati. Kakorkoli, z Jurijem sva na čelu majhne prve grupice in letiva brez milosti. Res je fantastično kako stabilna so nova padala in letenje po močnem vremenu je res uživancija. Pri tem seveda veliko švicaš ampak to je tko ko kolesarjenje ko greš na glavo in te vse boli ampak nekateri v tem ful uživajo, čeprav trpijo. Jz tud ne razumem, ampak tko je. V glavnem, z Jurijem ujameva in prehitiva Pepeta in vodiva dirko naslednih 30km. Po tretji obratni preskočimo dolino čez Zell am See in v dolino, ki vodi proti ledeniku na Kaprunu. Tam je bilo malce delikatno in naju ujamejo Pepe, Martin Petz, Alex Schalber, Joachim Oberhauser, Christhof Eder in Stephan Brandlehner (toliko da ne nažigam skoz o naših). Zadnja obratna je še 10 km po dolini proti zahodu in tja nadaljujemo po severni strani grebena. Ta čas se je nad dolino nardila velika senca in razmere se umirijo. Avstrijci zelo previdno in visoko nadaljujejo, z Jurijem se jih drživa ker oni že vejo (zarad dolinca itd). Ampak dolinca ni bilo in to sta izkoristila Martin in Joachim, ki se relativno rizkantno odpeljeta v cilj. Martin zmaga dan z minimalno višino v cilju (torej z višino samo še za zavoj v veter - optimalno). Joachim je minuto za njim in jaz priletim minutko za Joachimom z 250m plusa. Jurij je 30 sekund za mano in potem ostali sledijo. Jošt je tudi v cilju kakih 15 min za nami, Mitja pa je bil na žalost 2 km prekratek. Overall zelo lepa dirka z različnimi elementi, od tišanja na smrt do taktiziranja in šibkega pobiranja. Za lep zaključek dneva pa se vržemo še v bazen, ki ga mamo zraven fuzbal placa – majka!
Danes poliva po nas, zato se skrivamo v kemperju. Jutri je tudi zelo slabo napovedano, tako da mislim da gremo danes kr domov. That's all folks!

REZULTATI: http://www.livetrack24.com/events/SchP2017/en

P.s. glede naslova pa Jošt gre obiskat xapls tekmovalce na Mangart (in pravi da če oni letos ne premagajo Krigla, ga bo on na xapls 2019)!!!

lzs

  

 

   FS

highadventure