TANDEMSKI POLETI

Naj se uresničijo vaše sanje. Poletite v tandemu z najboljšimi piloti v Sloveniji.

"The air up there in the clouds is very pure and fine, bracing and delicious. And why shouldn't it be? - It is the same the angels breathe." ~ Mark Twain

Po enodnevnem vedrenju se zbudimo v jutro, ki ni kazalo preveč obetavnega vremena.
Veliko pilotov je že zapustilo prizorišče tradicionalnega 20. Schmitten pokala mi pa kot pravi profesionalci vztrajamo do konca!
Nastavljeni 47 km dolg task sprva obuja nejeverne poglede vendar pa se kasneje vreme nekoliko popravi. Zaradi grozečega popoldanskega dežja nam organizator nameni samo 40 min po biefingu za pripravo opreme in vzlet.

Vsi slovenski piloti štartni pilon opravimo z odliko in sledi nizko pobiranje. Tu midva z Tilnom dominirava in lepo dvigniva do baze. S seboj pripeljeva Tomasa Brandlechnerja, ki leti na Poison-u (Skywalk) in nama zvesto sledi. Priklopimo visoki greben (cca.2200) in z veseljem opazujemo kako se ostala klapa nizko vlači po podnu in obupno išče odrešujoče dviganje. Pičiva proti prvi obratni točki in pustiva daleč za sabo prej omenjenega avstrijca.

Sledi letenje proti predzadnji obratni točki, ki je že nekaj časa v globoki temi (beri: senci). Medtem ko srečujeva ostale piloti, ki so že kar nekaj km za nama nadaljujeva visoko in previdno. Na predzadnji obratni točki sva izgubila že dobršen del višine tako, da sledi letenje proti zadnji obratni točki sredi doline oddaljeni 11km. Povrtavava kar dobiva in se počasi pomikava proti njej. Naposled slednjo le obrneva in samo se odplanirava dobre 3 km v smeri cilja.

Kot po naključju pristaneva skupaj z Joštom, ki je danes tudi dobro letel vendar mu je zmanjkalo nekaj višine za zadnjo obratno točko. Sledi zlaganje opreme in kalkulacije overall rezultata.
Seveda JP ne bi bil zanimiv šport, če se čez nekaj časa čez naju ne bi pripeljali še štirje piloti, ki so nama uničili veselje po dobrem letenju in rezultatu. Ker pa ni šlo za konkurenčne pilote sva tako osvojila Tilen prvo in jaz drugo mesto v skupnem seštevku. Jošt in Mitja si svojega rezultata nista zapomnila, vem pa da ju na podiumu ni bilo!

Tako je naš Tilen poleg avstrijskega stalnega pribevališča in avstrijski davčni rezident postal še aktualni avstrijski JP državni prvak. Da pa drži rek » da gre slava hitro v glavo« je hitro pokazal s tem, ko je po podelitvi hitro stlačil debelo kuverto v žep in se ločeno od slovenskega team-a (beri: sloparagliding team) s svojim avtom odpeljal domov, tj. avstrijski dom – Dunaj ( beri: Beč!).

In s tem se je naša avstrijska odisejada končala. Če nas bo slučajno kdo čakal na letališču Brnik naj povem, da ne bomo pristali tam, se pa bomo tam ustavili samo za to, da vržemo iz kamperja našega business man-a Jošta!

Schnaps!!!

 

lzs

  

 

   FS

highadventure