TANDEMSKI POLETI

Naj se uresničijo vaše sanje. Poletite v tandemu z najboljšimi piloti v Sloveniji.

"The air up there in the clouds is very pure and fine, bracing and delicious. And why shouldn't it be? - It is the same the angels breathe." ~ Mark Twain

27867555 10214333038387079 111036531019047280 nNa prvi tekmovalni dan so nas odpeljali na uro in pol oddaljeni štart Gundowring. Za to potezo so se odločili, ker nas je na dveh trening dnevih v dolini Bright močan veter tako mečkal, da resnično ne bi bilo varno poslati 120 divjakov v zrak.

Zgoraj omenjeni štart je res nekaj posebnega. To je hrib, katerega je lokalni padalski entuziast preprosto kar kupil. Vložil ogromno denarja v ureditev ceste nanj in seveda štarta tako, da kljub kakih 300 m relativne višine zadostuje vsem zahtevam za izvedbo tekmovanj na najvišjem nivoju.

Sestavijo 87 km disciplino cik cak po dolini gor in dol. Problem nastane, ko določijo samo 1 h časa za vzlet vseh tekmovalcev. Občasno se veter na štartu celo obrne v hrbet zato slednjega takrat tudi zaprejo. Dolga vrsta pilotov nestrpno in živčno čaka v vrsti. Meni uspe štartati slabe pol ure pred odprtjem štartnega pilona in kot zakleto v slab interval. V moji skupini se dva celo usedeta. Jaz pa z veliko muko dobesedno iz podna poberem. Kmalu se mi pridruži tudi Rok in družno navijeva nad štart. Mare pa obtiči na štartu. Vzleteti uspe šele ko je bil pilon odprt že skoraj 10 minut.

27973242 10214333039267101 2894396069964863500 nMidva z Rokom uspeva komaj pravočasno dvigniti in med nižjimi obrneva štartni pilon. Začne se gasiranje v 28 km oddaljeno obratno točko. Nekateri letijo bolj po vznožju grebena sam pa se odločim leteti visoko nad grebenom. Lepo mi uspeva in hitro napredujem. Edino Honorin ( FR ) nizko poriva tako da praktično skupaj obrneva prvo obr. točko. Razlika je bila samo v tem, da sem bil jaz kake 400 m nad njim. To višino izkoristim s tem, da porinem naprej in tako nadaljnih 20 km, kolikor nam manjka do naslednje obratne točke, letim spredaj. Seveda imam Hamarda skozi blizu medtem, ko ostali z Rokom vred ostanejo daleč zadaj.

Sledi zadnjih 30 km taktičnega boja za zmago. Oba tiščiva na polno tako da sva kar nekajkrat morala stall-irati padalo, ki popusti ob trku s termičnimi stebri pri polni brzini.

Sam se zopet odločim za letenje na grebenu, ki pa ne dela tako dobro kot preje. Hamard, ki je bil v tej situaciji nekoliko za mano popravi linijo bolj na ven, kar mu pred ciljnim doletom da dobrih 100 m višine v primerjavi z mano. Pred ciljem popravim višino, saj v tej situaciji nisem videl več možnosti za zmago. Tako prečkam ciljno črto dobro minuto za zmagovalcem.

Res sem užival danes …

Za izjavo dneva pa je zopet poskrbel naš Marley (ki mu gre zdravje na bolje) :

“ to je pa tud K…c, če še vse stare babe pridejo v cilj”

REZULTATISLIKE PWCA

lzs

  

 

   FS

highadventure