TANDEMSKI POLETI

Naj se uresničijo vaše sanje. Poletite v tandemu z najboljšimi piloti v Sloveniji.

"The air up there in the clouds is very pure and fine, bracing and delicious. And why shouldn't it be? - It is the same the angels breathe." ~ Mark Twain

Photo by: Ewa KornulekSončno in mirno jutro je nakazovalo lep letalni dan.
Po breafingu je bilo jasno, da gremo na Mystic – lokalni start mesta Bright.
Disciplina cca. 89 km, razmere na startu optimalne, zaradi neljubih dogodkov iz prejšnjega taska, ko nas cca 20 sploh ni moglo štartati preden je bil air start odprt, je bil tokrat štart do air starta odprt 90min – carsko !!


Jurij gre med zadnjimi, Rok predzadnji in jaz zadnji. Kakšen mir v zraku in kako lepo ga je bilo narolat do plafona.
Še vedno smo bili 15 min prezgodnji in sledilo je že znano razvrščanje in grebenje za čim boljše pozicije.
13,45h - blin,blin,bliiiin in iz odlične pozicije pičimo. Smo Testa della Corsa ( Tilči :-)). Jurij ga špona čez dolino bolj levo, Honorin nekako po sredi in se naslonita na greben, jaz pa grem bolj radikalno na desno z idejo, da mi bo bolj naprej - na skalcah prijelo, pa sem moral kar nadaljevati. Fantje zadaj ga počasi rolajo jaz pa naprej in srčam,...., in pokala ga zabijem na kanto, in že vidim podlasce k pikirajo k meni. Skupaj ga narolamo in pičimo dalje. Prečkamo drugo dolino, dobimo nekaj ampak z Jurkotom samo nadaljujeva in najprej obrneva točko, potem pa nazaj v steber, ki ga ni bilo več. Ni panike, šibamo dalje, dobimo, zrolamo in že gremo naprej. Jaz cca 50m najvišji in cca 150m za Jurijem. Glajdamo spet čez ravnino proti hribčkom, ki zgledajo obetavno. Do sedaj se razlika med padali niti ni tako poznala. Jaz sem ga držal na pol gasa in je kar šlo, malo sem sicer zgubljal, ampak vse v mejah pričakovanja. Moram se kar pohvaliti, ampak rolam ga pa kr hudo in s tem sem po navadi nadoknadil “ manjko” glajda. Na tem mestu pa se je zadeva zaključila – padli smo v slabe zračne mase in sedaj se je pokazala vsa razsežnost razlikje med 2-ko in 3-ko. Zahodili smo ga, da pridemo preko grebenčka. Oh ja. Odpeljali so se mi preko grebenčka, jaz pa - pred 30 sek najvišji in v top poziciji - sem bil primoran odviti v drugo dolinico u totalen sranje, kjer sem se sicer mukoma izvlekel iz podna, ampak vse je šlo u maloro – fantički so šli. Za nameček me je še sklofal in na desni strani so se mi ta kratke komande zafeclale tako, da mi je kupolo pri desnemu stabilu kar solidno dol vleklo-nepopravljivo. Raje ne bom govoril, kaj je grmelo izpod mojega vizirja,...
Nič, do konca taska sem nadaljeval v neki bolj zmerni varianti in prišel 36-ti. Jurij super 4-ti.
Roko ga je tudi odlično vihtel, ampak v predzadnjo obratno točko se je preveč zapodil. Ni bilo druge kot, da ga Toyota v8 pripelje v Bright.
Kopanje v bazenčku, tuširanje, dobra večerja, par hladnih, tale reportek in že smo v posteljici pripravljeni na pravljico za lahko noč - Požar report, predno zasluženo utonemo v noč.

REZULTATI | SLIKE

(Photo by: Ewa Kornulek)

lzs

  

 

   FS

highadventure