TANDEMSKI POLETI

Naj se uresničijo vaše sanje. Poletite v tandemu z najboljšimi piloti v Sloveniji.

"The air up there in the clouds is very pure and fine, bracing and delicious. And why shouldn't it be? - It is the same the angels breathe." ~ Mark Twain

Photo by PWCANa žalost me je Đuro določil, da moram napisati report. Sedim pred avtodomom in razmišljam kako začeti. Napisal bom kar mi bo padlo na pamet.
Zjutraj na brifingu so nas poslali na štart na Mystic nad Brightom. Na začetku je organizator postavil disciplino na 75 km, kar je kasneje zaradi pokritosti spremenil na 54 km. Glede na razmere v zraku vlada na štartu prava apatičnost.

Ampak, vreme se počasi izboljšuje in na koncu termika proradi. Đuro okleva ali naj štarta ali ne. Odloči se, da vseeno poskusi, kar se izkazalo za dober korak, saj mu je uspelo ostati v zraku. Z Marlijem sva oklevava do konca odprtja štarta. Jaz sem štartal popolnoma zadnji, 8 minut pred odprtjem pilona, kar se je izkazalo kot dobra poteza, saj sem takoj dobil dober steber in se znašel na vrhu ob štartu. Uspešen začetek vseh treh je privedel do neverjetne dirke, kljub slabim vremenskim razmeram. Prvo obratno točko smo dobro obrnili vsi trije. Jaz sem navijal do plafona, saj me je pogled na teren in visoka drevesa odvrnil, da bi letel nizko naprej. Tako je tekma potekala dokaj hitro. V trikotniku smo dvakrat obleteli Bright, nato nam je disciplina narekovala, da letimo na zahod, kjer je bil cilj na manjšem letališču. Marli in Đuro sta se pustila zapeljat dirkanju in na žalost končala na tleh v Brightu. Današnja vremenske razmere niso dopuščale tekmovalnega adrenalina, ampak taktično ravnanje. Tako se je moja taktična poteza, da se držim visoko, obrestovala. Nad Brigtom sem navil do konca in se spustil v ciljni dolet. Čeprav mi je inštrument pokazal +300 m rezerve, sem na koncu »speed section« prečkal brez problema. Do ciljne črte mi je zmanjkalo 400m, kar pomeni, da sem končal okoli 30. mesta. Napoved za naslednje dni je slaba, ampak smo optimisti, da bomo leteli še kak dan.

REZULTATI | SLIKE

Photo by PWCA

____________________________________________

Posnetki iz trening dneva:

PWC Bright Australia from sloparaglidingteam on Vimeo.

 

lzs

  

 

   FS

highadventure