TANDEMSKI POLETI

Naj se uresničijo vaše sanje. Poletite v tandemu z najboljšimi piloti v Sloveniji.

"The air up there in the clouds is very pure and fine, bracing and delicious. And why shouldn't it be? - It is the same the angels breathe." ~ Mark Twain

PWC Bright - Lex RobePozdravljeni, dolžni smo vam še zadnji report. Sicer malce z zamudo, pa vendarle. Tu živimo tako aktivno, da nam dnevi dobesedno uhajajo.
Da po končanem PWC Bright 2018 strnem misli. Po eni strani smo dosegli nekaj dobrih dnevnih rezultatov, po drugi strani pa predvsem zaradi samo štirih izpeljanih dirk ostaja nekaj mešanih občutkov. Teren je res impozanten in zelo zanimiv za izpeljavo še kakšnega tovrstnega tekmovanja. Imeli smo dobro postavljene discipline, za kar imata precejšnje zasluge dva lokalna pilota, ki sta bila člana tekmovalne komisije. Njune izkušnje so prišle do izraza še posebno na zadnjih dveh dirkah, ko smo imeli zares šibke pogoje, vendar smo izvedli dve odlični dirki.


Odlika terena se je izkazala tudi takrat, ko so bili pogoji resnično dobri. Glede na lego in višino hribov je bilo vedno moč izbrati vsaj dve ali več poti. Pri tem je seveda dominiral ravno naš Marko!
Kot sem že uvodoma omenil, smo dosegli nekaj lepih dnevnih rezultatov. Moje drugo in četrto mesto na prvih dveh “taskih” sta prav gotovo dobra dosežka. Na zadnjih dveh dirkah v šibkih pogojih pa mi je žal zmanjkalo “sape”. Očitno mi je dolga zima in decemberski prazniki okoli pasu naložila odvečni balast, zaradi česar mi je zmanjkalo tisto nekaj malega, kar je potrebno za dobre občutke med dirko. Kaj narediti dobro vem … sam, ko pa tako rad “papcam”. Tudi jutranje trimčkanje niti slučajno ni obrodilo pričakovanih sadov, le koleno me sedaj boli.


Naš razbijač Marley pa je poglavje zase! Predvsem na zadnji dirki ja zasijal v pravem sijaju, ko nas je pošolal kot stari maček. Z njegovo prvo zmago na PWC-ju je tako sklenil dirko v Brightu. Da gre pri tem tudi verjetno za svojevrstni rekord, bomo še dodatno preverili v prihodnjih dneh. Po našem vedenju gre za zmago najstarejšega tekmovalca na svetu v zgodovini PWCja!!!
Poklon našemu zimzelenemu Markotu, ki nas je nabil s skoraj štiri leta starim padalom zastarele zasnove ( Ozone Enzo 2 ).
Naš Rokec , ki se po dolgih letih premora vrača na tekmovalno sceno je uvajalno dirko odletel solidno in tako nakazal, da se lahko že v kratkem priključi najboljšim..
Končna uvrstitev: Markotovo 22. in moje 18.mesto naju je kot prva slovenca kvalificirala na letošnje SuperFinale. Za slednjega se še ne ve kje in kdaj bo, sem pa ujel nekaj namigov, da bi utegnili izbrati zopet Brazilijo v januarju 2019. Se že veseliva …


Za tiste, ki vas zanima tudi naše popotovanje naj povem, da smo se takoj po dirki odpravili v Melburne, kjer smo poleg obiska slovenske cerkve opravili še intervju na radiu SBS. Gostila nas je novinarka Katarina Van der Linden, ki vodi enourno tedensko oddajo v slovenskem jeziku za slovence v Avstraliji. Oddaja se bo predvajala prihodnjo soboto, ko bomo mi ravno prispeli že v Slovenijo. Seveda jo bomo takrat delili tudi našim zvestim podpornikom.
V teh trenutkih, ko pišem report Marko in Rok sedita na sprednjih sedežih našega avtodoma, ki je parkiran ob motoristični dirkaški stezi Phillip Islanda. Tipčka zbrano opazujeta divjanje motoristov po njem in zagreto modrujeta, kako bi bilo, če bi se podala še v te vode. Samo dokler bo še Rossi vozil tudi nimata šans - tega jima sicer še ne upam na glas povedati ….
Zahvaljujemo se vaši podpori, vzpodbudnim komentarjem in vas pozdravljamo iz tople AUS!

REZULTATI | SLIKE (4. dirka) | SLIKE (zakljucna ceremonija)

(Title photo by Lex Robe)

lzs

  

 

   FS

highadventure