TANDEMSKI POLETI

Naj se uresničijo vaše sanje. Poletite v tandemu z najboljšimi piloti v Sloveniji.

"The air up there in the clouds is very pure and fine, bracing and delicious. And why shouldn't it be? - It is the same the angels breathe." ~ Mark Twain

Jurij iz daljne Avstrije upa na report letenja iz Soške doline, kjer se leti na polno. Tako eminentni prošnji se težko uprem.

Po dveh dnevih lepega letenja na Lijaku in Kobali, se tretji dan zopet odpravimo na Kobalo. Napovedan je šibek JZ in možnost popoldanske plohe, zato se vse odvija hitro. Malo čez deset smo že na štartu, kjer moja malenkost, Orož in Misty Dule sestavimo 66 km dolg task.

 Ta nas vodi od markerja na startom do prve točke kamp Gabrje, od tam pa proti Robiču. V tem delu nas šola Primož, ki pelje svojo linijo, odzadej ga le s težavo lovimo. Po obratni kamp Gabrje popravimo višino na Mrzlem, nato polna plinka proti Planici, kjer nas rokne do baze. V strelcih smo poravnani Primož in Aaron, ostali sledijo. Pred Robičem liznemo Kobariški stol, od kjer Aaron pohodi proti obratni, kjer mu leti samo gor. Jaz malo cagam, tako da mi s Primožem pobegneta za pol kilometra, za nameček pa ju ob vrnitvi na greben Kobariškega raketira, mene in ostale pa čakajo le ostanki. Naslednja obratna je velik cilinder, ki gre od Drežnice proti Krnici. Ne preostane mi drugega, kot da porinem za njima cca. 200 m nižje na Krasji vrh. Krasjega priklopim nekje na sredini po višini in nadaljujem brez vrtenja proti cilindru nekje nad Drežniskimi Ravnami. Primož in Aaron mi sledita 200 – 300 m višje. Od tam tišimo v obratno nad Trnovo, nato pa mimo Krna in Rdečega roba priti Mostu na Soči. Ostala klapa je večino časa 2-3 km za nami. Oba mi bežita za dobrih 500 m, zato sem prisiljen iskati drugo pot, saj ju po isti špuri ne morem več prehiteti.

Odločitev dneva naredim na Mrzlem vrhu, kjer Primož in Aaron letita po vzhodni strani, sam pa napadem markiran steben zahodno od Mrzlega. Tam me scufa na dobra dva jurja, medtem ko prej omenjena že napadata obratno nekje nad Mengorah, se odločim, da preskočim na južno stran Kolovrata. Odločitev se pokaže kot pravilna, saj mi tam da dodatnih 300-400 m višine, kar je zadostovalo, da naredim obratno na Mengorah in zgasiram nazaj na vzhodni rob Kolovrata. Tam me v ravnem letu katalputira, tako da nadaljujem skoraj do antene na Livku brez vrtenja. Ostali se odločijo za let po klasični poti preko Mrzlega do Planice, vendar jim na mojo srečo na dviganja niso najbolj naklonjena. Tukaj imam disciplino že praktično narejeno, saj samo zgasiram do Kozlovega roba, kjer se zaključi hitrostni del dirke.


Ker me v cilju že čakajo moje zveste navijačice, je veselje še toliko večje :). In upanje, da Slovenci obranimo prvo mesto z lanskega Soča Valleya še vedno živi!

Jurij, upam, da si zadovoljen.

Slike - Wojciech Kocot

Results

lzs

  

 

   FS

highadventure