Dragi prijatelji,

New Zealand – turizem in NZ open 2020  /  4

Po svojem včerajšnjem  turističnem presežku in zopet dobri večerji, se okoli 21,00h odpravim v svojo vrhunsko kripo. Moja  Toyotka Estima, je sicer verjetno še iz prejšnjega stoletja, vendar vozi lahkotno in mehko, ter prede kot mucka. Samo da zdrži še vožnjo nazaj v Oackland.

Ponoči je zahladilo. Zbudimo se v sončno jutro. Žal veter ne popušča in briefing se iz 9,00h prestavi na 10,00 uro. Vmes imamo zelo zabavno predstavitev o rolanju, obnašanju v stebrih in v zraku nasploh, ter skupinsko  slikanje.

Nič ne bo, današnja tekma je odpovedana. Za jutri, soboto, naš zadnji tekmovalni dan, sta dve različni simulaciji. Po eni naj bi veter popustil in šef tekme Johny Hopper nam že optimistično napoveduje hud task. Po drugi pa vreme ostaja kot danes. No ja, bomo videli. Upam, da bo še kaj.

Kva čem pa zdej počet ?? :

E-bike XC – baje so hudi tracki – hmmm,…, lahko se še razbijem kje,.., raj ne.

Push bike – aaaeehh,…, se mi pa ne da.

Termalno namakanja – pffff,…, maa, dovolj je že tega.

Haka dance, native life in geotermal wonders  sem uspešno obvladal že včeraj.

Torej kaj,…, kaj sploh še lahko ?……, kaj mi še preostane,… ?

Goooolf,…,  jaaaaaa, golf, toooo !

Še nikoli ga nisem igral, ampak v tem trenutku se mi pa NZ res zdi idealna za prve korake po zelenicah J.

Samo da najdem še kakšno žrtev, da ne bom sam blodil med luknjami.

Slabo. Slabo kaže.  Nekaj se je Louis najprej ponujal, potem je pa še on scagal in raje ostal v mestu na pirčku. Jaz sem pa šel in okoli 18,00h zakorakal v golf center. Majstru sem razložil svoj status in želje. 40,00 NZD sem položil in dobil 4 žogice, driver, 6, 9, in putter. Bilo je že kar pozno, zato je bilo igrišče skoraj prazno. Imel sem neomejeno možnost uporabe igrišč.

Ma pojma nimam, ampak sem se kar zabaval. Od ene 70 »ta dolgih« udarcev sem za silo udaril cirka 3, ostalo je pa trava letela, ali sem pa samo mahal v prazno. Kar malo zapestja čutim. Medtem, ko mi je pa puttanje presenetljivo šlo. Po 4 in pol odigranih luknjah sem se naveličal, vrnil opremo in se spokal v camp pod tuš in si naredil nekaj za pojest.  Še tole poročilce skončam in v miru  zaspim. Jutri bo po vsej verjetno dirka.

Lep pozdrav,

Mare nadaljevanje sledi

 

Dragi prijatelji,

New Zealand – turizem in NZ open 2020  /  zadnja

Zadnji žvižg na štartu. Končano je. Dirka je odpovedana.

Zmagovalec NZ PGOpen – Rotoura 2020 je znan.

Po tem, ko je kazalo, da nam bo zadnji dan vreme naklonjeno za letenje,  V veter ni popustil. Vlekli so nas sicer na štart, kjer je pihalo dol, v upanju, da bo sonce tekom dneva prevladalo. Pa ni. Bilo je sicer nekaj poizkusov startov, ki pa so se kaj hitro končali z gnezdenjem v grmovju. Sam tudi padala nisem raztegnil.

Po povratku v camp, pospravljanju, čedenju,….,  v Rotoura Citizens centru sledi slavnostna večerja s podelitvami najboljšim. Prisostvovali so ji tudi »zunanji« obiskovalci, ki so za to morali odšteti 30,00 NZD. Vzdušje je slavnostno,  prisrčno in spontano. Po podelitvi in prejemu čestitk z vseh strani se od vseh poslovim. Bilo je zelo naporno. Nikakor niso hoteli spustiti. Objemanja, poljubi, pa ne pa ne it… Žal (to je itak vsem jasno) sem ostal neomajen, saj moram biti najkasneje ob 8:00h v 3 ure vožnje oddaljenem Aucklandu.

In evo me, sem že na letališču sčekiran, čez 5 min mi odprejo Gate in čez dobro uro že vzletimo.

Kolikor sem imel jaz opravka z ljudmi, so prijazni, umirjeni in pripravljeni pomagat, narediti nekaj dobrega. Bruce  in žena Chrissie sta mi takoj organizirala letenje in povabila v goste.

Klapa jadralnih padalcev je številna (cca 2000 registriranih). So veseli, povezani, o vsem ves čas izmenjujejo mnenja in se usklajujejo. Vse delajo skupaj. No,  malo so že prisiljeni v to, saj posameznik ne more nikamor. Pa vendar.

Hrana je za nas normalna, cene živil v trgovinah podobne našim, pivo -pint v restavraciji pa je okoli 10,00 NZD.

Letenje na S otoku ponuja veliko. V času bivanje sem letel petkrat. Trikrat prosto in dvakrat dirka. Prosto, razen soranja v Raglanu, je bilo močno, zahtevno in nadvse slikovito. Višine do 1800 m, termika + 6,5m/s, – 4m/s. Tekma pa isto…

Moram iti noter, ker me že nadlegujejo (to Jurko že ve)

Kako pa je na J otoku ne vem, mi je pa Louis dal lin svojega 200km trikotnika. Presodite sami – video spodaj.

Lep pozdrav in se vidimo doma,

Mare

Kaiser Trophy 2020
Marlijeve prigode: Tretji report

Posted by Marko Novak

Dodaj odgovor