SloComps | paragliding competitions in Slovenia

Kako se je začelo?

Nekega junijskega večera v dolinici Val Louron sredi francoskih Pirenejev se je ob kozarcu ali dveh pričela težka gospodarska debata. V nekem trenutku smo le prišli na bolj produktivne teme in sicer kako bi naše aktivnosti in tekmovalne dosežke predstavili širši javnosti na nekoliko drugačen način. Namreč vsa medijska podpora, ki jo imamo, si jo naredimo sami. Jurij Vidic se je dolga leta sam boril za večjo medijsko pozornost jadralnega padalstva preko krajših video montaž pod produkcijsko mrežo “Đuro productions”.

iz besed na dejanja…

Tako smo ustvarili športni klub »Slovenian Paragliding Team« – bolj dosledna in interesantna predstavitev tekmovalnega jadralnega padalstva in vseh aspektov, ki se tega dotaknejo. In ne, v ekipi nismo izključno predstavniki tekmovalnega razreda, pač pa vsi slovenski piloti, ki imajo tako ali drugače pomembno vlogo v promoviranju jadralnega padalstva v Sloveniji. Ne glede na to ali gre za dnevne reporte iz svetovnega prvenstva, ali za padalski dopust v neobičajnih krajih – na našem portalu je prostor za vse!

V čemu pa je fora?

Namen ekipe je v prvi vrsti navdušiti prebivalce Slovenije in jih prepričati v lepote našega športa. Na spletni strani vas bomo redno obveščali o tekmovalnih dosežkih naše reprezentance po svetu in objavljali kratka dnevna poročila s tekmovanj ali drugih padalskih prireditev. Kot predstavniki tekmovalnega letenja z jadralnimi padali vas bomo ažurno obveščali z vsemi pomembnimi novostmi. Zanimivega branja bo ogromno!

Tekmovalno letenje z jadralnimi padali je veliko več kakor se zdi na prvi pogled. Poleg samega letenja z najbolšimi piloti na svetu, edinstvenega občutka svobode in načina odkrivanja naravnih lepot, je tu še izjemno povezana padalska družba – naša druga družina. Jadralno padalstvo nas je peljajo v čudovite kraje tega sveta, ki jih drugače verjetno ne bi nikoli izkusil!

Da naša skupina deluje uspešno je potrebno veliko dela in vsak, ki polni našo kolumno ali na kakršenkoli način pripomore k uresničitvi naše vizije, je pomemben člen Slovenian Paragliding Teama! Dnevni reporti, zgodbe, potopisi, fotografije, video vsebine, vse to prispevajo številni člani slovenske jadralno padalske jate, ki se odpravljajo na avanture širom po svetu. Da so njihove zgodbe na voljo širši javnosti pa večji meri skrbijo

Mitja Jančič

PREDSEDNIK

Tilen Ceglar

SPLETNA STRAN & MEDIJI

Jošt Napret

STIKI Z JAVNOSTJO

Jurij Vidic

BLAGAJNIK