S SlimTomom se odpraviva na pot že v sredo zvečer, kajti pri nemški organizaciji sta red in disciplina na prvem mestu in res ne želiva zamuditi prijav in prvega brifinga. V Fliegercamp prideva ravno v času brifinga tako, da dejansko niti ne moreva zapeljati v kamp. Ko urediva formalnosti, se parkirava na parcelo in zraven opaziva slovenski avto z zmajema na strehi….in že nama Klemenčič brothers postrežeta pivo. Med pogovorom sva izvedela, da hkrati poteka tudi zmajarska tekma.

Od četrtka do nedelje je vreme sodelovalo in organizator je uspel izpeljati vse 4 taske. Vremensko napoved je najbolje prebral SlimTom (weather.com), organizator pa je spremljal neko drugo napoved in posledično so bili taski “čudno” zastavljeni. Ker od Nemcev pričakuješ red in disciplino, se domov vrneš z nekim občutkom “Volkswagen afere”. Za 120€ plačane štartnine smo bili deležni majčke, prevozov na štarat, nedelujočega life trackinga, čudnih taskov, zapoznelih rezultatov in večerje. Retrieve je bil plačljiv, vode in sendvičev ni bilo, pogrešali pa smo tudi »goal beer«. Letenje v Greifenburgu je lepo – zadnji dan smo bili v Lienških dolomitih preko 3000m visoko in razgledi so bili res fantastični. Zraven Fliegercampa je lepo urejeno jezero, primerno za otroke in za osvežitev po letenju.

Na tekmi je bila tudi Švicarska mladinska reprezentanca in seveda tudi Nemška mladina. Švicarje je vodil Martin Scheel, mladi Nemci pa so sledili Vogel-u in Wenzauer-ju. Bili so zelo organizirani – brifing pred tekmo in po tekmi, imeli pa so celo svojo skupino za livetracking. Vse države gradimo na “podmladku”, kot kaže pa so Francozi s svojo akademijo naredili največji napredek. Tudi naša mladinska reprezentanca se s pomočjo slovenskih top pilotov odlično razvija. Predmetne tekme se slovenski mladinci niso udeležili, saj imajo že tako natrpan urnik.

S Tomažem sva tekmovanje zaključila visoko nad 3000m, ko so tekmo ustavili zaradi močnega dolinskega vetra. Rezultatov po dveh nekoliko slabših dnevih nisva uspela izboljšati, zato sva se mogla zadovoljiti s 23 in 25 mestom.

Slike in rezultati

Naviter Open 2019, Tolmin - Task 1

Posted by Dušan Durkovič

Dodaj odgovor