Dragi prijatelji,

New Zealand – turizem in NZ open 2020

Jah, začelo se je  maksimalno turbulentno.

Ob check in-u na Brniku izvedel, da sicer vize ne rabim, ampak  NZeTA – aprooval for visiting New Zealand, katerega so uvedli pred kratkim pa. Jasno da ga nisem imel.

Wwwoooohh brez tega ni vstopa,…, vse možne karte, najemi, rezervacije, štartnine,…,  že nabavljeno,.., jaz pa ne morem na avion, eeee, konc je, … kva je za nardit ?  je stiskalo.

Brezbrižno prijazne uslužbenke so mi  svetovale naj grem na NZeTA stran in zaprosim za  odobritev, da je rok za izdajo sicer do 72 ur, ampak, da bom pod »urgentna odobritev« verjetno dobil v kratkem. Takoj sem se zapodil na komp in zadevo kupil  – 117,00 eur, od tega 29,00 eur za urgenco. Nestrpno sem čakal in vseskozi preverjal maile. Ko je bilo do leta le še 30min in se je check in zaključil sem se na riziko  čekiral samo do Varšave (kar sem se lahko) v upanju, da bo med letom in v 4 urah, kolikor sem imel do naslednjega leta, dovoljenje izdano in da se bom potem še enkrat čekiral do Aucklanda. V preostalih parih minutah do vzleta z Brnika sem na NZeTA poslal ničkoliko najbolj sluzastih mailov, kar si jih lahko predstavljate….

Aaahhhh, ja lepo je bilo,.. zelo lepo, ko sem po pristanku v Varšavi ponovno priklopil telefon in voila – aprooval je bil na mailu. Ostalo je bila zopet samo še rutina. Varšava-Singapur-Auckland.

Kot zanimivost – na letališčih ni kakšne posebne panike zaradi virusa, le na najbolj frekventnih točkah so kontrole, kjer samo na daleč merijo temperaturo mimoidočih. Tudi maskarjev je malo.

Auckland here I come, nabava dolarjev, tel. kartice in prevzem mini kemperčka so minili gladko in brez najmanjših zapletov.

In že sem odbrzel. Po levi seveda.

Marlijeve prigode: Novozelandski rekord mimogrede
Zimski trening zaključen

Posted by Marko Novak

1 comment

Mare je itak car

Dodaj odgovor