Jaaa sej vem… bil sem že včeraj na vrsti za report pa preprosto nisem bil pri volji.
Torej, danes smo šli za spremembo v Annecy in vedno ko sem tu, me preseneti kako dobro je tu vse organizirano. Sicer govorimo o JP komerciali ampak dejstvo, da je v tem mestu registrirano 150 tandemskih pilotov in dejstvo, da štartavajo na enem in istem štartu pove vse. V tisti uri in pol, ko smo bili na štartu je vsakih nekaj minut štartalo ducat tandemov. Definitivno za pogledat vsem, ki se s tem čudovitim športom aktivno ukvarjajo.
Ok, če se vrnem k današnji tekmi… postavljena je bila 114 km dolga disciplina. Prva smer je bila okoli Annecy-ja, nato smo se pa preko obratne točke na zahodu, ki je bila postavljena v lee-sidu in nato še preko treh obratnih točk poleteli do cilja.
Prvi del dirke je naša raketa Molek peljal kot nor in vlekel celo prvo skupino naprej. Sam sem se pošteno trudil ji slediti. Nato pa smo se preko “naše” doline (Chamousse) zapodili proti jugu, kjer sem poleg Tilna pobudo prevzel tudi jaz. 14 km pred ciljem sem na gorskem grebenu opazil, da se aktivno formira baza. To izkoristim in povrtim skoraj do konca. Odklopim jo pred vrhom, saj se bojim, da me kdo od soborcev preseneti. Zatiščim poln gas in ne popuščam vse do ESS, ki je oddaljen cca 14 km. Kljub temu, da ga je prvi dosegel en avstrijski pilot pred menoj slavim končno zmago. Slednji se je ob preletu zadnje obratne točke nesrečno ulegel. Nato je sledilo še mukotrpno pobiranje pred preletom ciljne črte pri katerem, se je uleglo še nekaj top rangiranih pilotov.
Da je pa izkupiček popolen, je Tilen (Ceglar) danes zasedel 2. mesto in se tako povzpel na 3. mesto v overall.
Naš nesrečni Jože, ki je danes delil usodo s tistim avstrijcem je žal močno padel na skupni lestvici. Vsi pa smo si enotni, da je trenutno najbolj “vroč” slovenski pilot!!! Amen
Aja,
za izjavo dneva pa je poskrbel Mitja, ko je rekel : A mormo res vsak dan imeti eno obratno točko v rotorju?!?

Adrenalin cup 2019
PWC France: Sneta sekira!

Posted by Jurij Vidic

1 comment

Pa tudi skupinsko je Slovenija na drugem mestu, tik za eno gručo francoskih pilotov… Čestitke!

Dodaj odgovor