Trofeo Montegrappa, task 1

Fantje so mene določili za pisanje reporta. Torej, Bassano se je danes znova izkazal za tisto pravo tekmovanje, ki odpira letenje v Evropi. Za razliko od letošnjega Super finala, kjer ni bilo nobenega slovenskega pilota smo v nam bližnji Bassano odpotovali kar 8.

5 dnevno tekmovanje smo začeli že kar s 91 km disciplino. Malce na Z in malce na V, nato pa se ESS globoko v ravnino, juzno od mesta Bassano del Grappa je bila postavljena trasa današnjega tekmovanja. Štartni pilon smo vsi prestali brez pretresa, potem pa se je začela prava dirka. Tiščanje gasa skozi močno razbito ozračje je bilo resssss stresno.

Na drugi obratni točki mi je uspelo v razbitem stebru narediti razliko in skupaj še z enim pilotom ( niti ne vem kdo je bil) in tako za nekaj km pobegniti skupini. Uspešno z dobro izbiro linije se otresem še tistega neznanega pilota 😊 in porinem naprej. Sledi letenje proti V in po cca 25 km soliranja se zaradi teme odločim počakati »počasnele«. Tako skupaj obrnemo še zadnjo obratno točko na V in sledi letenje preko ravnine na ESS. Slednjega »pofočkam« kot 4. in zaradi leading pointsov upravičeno pričakujem, da je dnevna zmaga moja.

V  tem času, ko to pišem namreč rezultati še niso znani.

Evo, sedaj gremo na pašta party, vremenska je zelo obetavna in kaže, da bomo leteli vse dni!

Lets gooooo,

AirJurij

Trophy Montegrappa
Lisca Open 2019

Posted by Jurij Vidic

Dodaj odgovor