Ker Primož še proslavlja dnevno zmago, ga tokrat nadomeščam pri pisanju reporta. Upam, da uslugo kmalu vrne 🙂 Po enodnevnem premoru, ko nam je premočan severni veter odpihnil tekmo, imamo tokrat več sreče, saj se je veter umiril do te mere, da je možen start. Žičnica na start zalaufa že ob 9-ih, SLO team pa ravno takrat zajtrkuje ob bazenčku. Čez pol ure je tudi v našem tabor panika, saj liftanje na start traja cca. 1h.

Kmalu po našem prihodu na start že tipkamo obratne za 106 km dolgo disciplino. Pred odprtjem markerja je v zraku še kar tečno. Še posebej se čuti S veter, ki nas vztrajno odriva nad dolino, a kljub temu le malo pred markerjem uspemo pobrati do baze. Napademo prvo obratno, ki je zelo podobna tisti iz prvega dne. Posledično prvih 12 km tišimo po grebenu, kar še posebej lepo uspe Primožu, ostali ga le s težavo lovimo. Sledi preskok doline, ki nam ne dela težav, saj letimo z vetrom. Še posebej dobro ta del odpeljemo skupaj s Primožem in Jurijem, saj točko naredimo prvi in najvišji. Na poti do tretje obratne je potrebno preskočiti greben na južni strani doline. Termika je tu precej zbutana in brez pravega centra. V tem delu uspeta Jurij in Primož pridobiti dobrih 100 m višine, ki je ostali zasledovalci praktično nismo več izničili. Po tretji obratni nas je disciplina vodila le še do 45 km oddaljenega cilja v smeri zahoda, predvsem v prvih 25 km poti smo imeli veliko pomoč vetra in dobrih dviganj. V tem delu nam pogled vztrajno uhaja na levo, kjer po krtovo, a hitro napadata Yassen in naš Marli v solo akciji, a se jima napad tokrat ni obrestoval.

Ciljni dolet smo začeli že dobrih 22 km pred ciljem, ko nam instrumenti kažejo +200 m. A se je kaj kmalu pokazalo, da tako z lahkoto ne bo šlo, saj se je vmes kar dobro udiralo. Na srečo je rahlo desno od idealne špure baza, ki nam v delfinjem letu doda ravno potrebno višino za osvojitev cilja, v katerem SLO ekipa dominira, saj se nam je  v ciljnem doletu kot četrti Slovenec med TOP 10 priključil še Bojan.

Da je bil dan res odličen pove dejstvo, da je disciplino zaključilo 111 tekmovalcev od 123, med njimi tudi vsi ostali Slovenci – Tadej, Rok in Tomaž, ki pa nam za naslednje dni napovedujejo revanšo.

LP Jože

PWCA
REZULTATI

PWC Sopot, Bolgarija: Postaja naporno
PWC Sopot, Bolgarija: Rock'n'roll

Posted by Jože Molek

Leave a Reply