Danes smo imeli 4 dirko, torej tisto, pri kateri se končno črta ena cela dirka – discard! Močan V/SV veter nam na startu grozi odpoved današnje discipline. Kljub temu nam tekmovalna komisija sestavi skoraj 85 km disciplino. Po nekajkratni prestavitvi časov nam naposled le uspe poleteti.


Štartni pilon, ki se razteza čez celotno dolino, nato prva obratna točka na V doline in potem z vetrom na oddaljen cilj je današnja disciplina. Da pa vse le ne bi bilo prelahko so nam nastavili še 10 km cilinder okoli cilja katerega je bilo potrebno obrniti po sistemu Exit in nato končni dolet v cilj.
Kot rečeno nam je močan V veter ponagajal že pri štartnem pilonu, katerega smo praktično vsi zamudili za kar nekaj minut. Sledilo je letenje v veter proti prvi obratni točki za katerega smo morali kar nekajkrat pobirati, saj nas je veter vztrajno odrival stran iz smeri. Naposled nam je le uspelo in midva s Primožem med prvimi tudi pobereva. Skupaj s še tremi pogumno napademo proti naslednji točki in se zapodimo čez hribe proti ravnini, ki se razteza J od Sopota. Tam pa … presenečenje! Ravnina je bila popolnoma mrtva in sledi težavno pobiranje iz podna. Ostali piloti za nami, ki so spremljali našo borbo po tleh se obesijo na hribe in letijo proti Z, ki je sicer nekoliko izven idealne linije vendar jim pa kasneje nudi krajšo linijo preskoka čez »problematično« dolino. Tu si kakih 15 pilotov nabere odločilno prednost, ki je ni bilo več možno nadoknaditi.
S Primožem se boriva naprej, s težavo pobereva in sledi lovljenje ostalih. Kmalu priklopiva grupo pilotov v kateri sta tudi Marly in Bojan. Skupaj opravimo s prej omenjenimi zaključnimi obratnimi točkami in v razmaku nekaj minut priletimo v cilj.

Do danes vodeči Molek je scuru. To je sicer njegov prvi discard zato mislim, da še ni izločen iz boja za skupno zmago. Da ne pozabim omeniti še Tadeja, Tomaža in Roka. Fantje so se dostojno borili vendar jim tako kot polovici pilotov ni uspelo priti v cilj.
Ura je 22h in še vedno čakamo na Moleka, da nam ga pripeljejo.
Postaja naporno …

Lp AirJurij

PWCA

REZULTATI

PWC Sopot, Bulgaria: To the top
PWC Sopot, Bolgarija: Divjaška slovenska liga

Posted by Jurij Vidic

Leave a Reply