Po včerajšnjem fenomenalnem rezultatu našega sotekmovalca Jošta (3. mesto) sem danes jaz na vrsti za report. Jošt je imel toliko dela s proslavljanjem in razlaganjem vsem kako je bilo in kako je treba, da mu je za pisanje reporta preprosto zmanjkalo časa. Torej, danes po močnem nočnem deževju nas peljejo na štart šele ob 11h. Nastavijo 53 km disciplino, ki pelje daleč na ravnino nato pa na Z in na koncu pa v smeri Gemone zadnja obratna točka katera velja tudi kot ESS ( end of speed section) . Sledil je 2 km ciljni dolet, ki je bila za marsikoga neosvoljiva ovira.

Štart vsem Slovencem lepo uspe, proti prvi obratni točki midva z Joštom lepo letiva spredaj vendar smo na prvi obratni točki vsi skupaj. Sledi letenje proti Z in za nami se valijo dežni oblaki. Tu se znajdem nizko vendar skupaj s Tilnom in še nekaj drugimi kljub vsemu porivamo naprej. Nato Tilen pogasira proti J pod temen oblak, sam pa nadaljujem nekoliko bolj v smeri obratne točke. Moja linija je bila boljša in nekaj km kasneje se znajdem najvišji in čisto spredaj. Kmalu nas priklopi še Tilen in skupaj naredimo obr. točko na skrajnem Z. Tu se Tilen odloči za solo akcijo in porine na polno nad osenčeno mesto. Poteza mu ne uspe in začne nizko pobirati. Moja skupinica v kateri je tudi Orož malce potaktiziramo in pokasiramo odrešilni steber. Tu se maksimalno zberem, nadvrtim ostale in kot prvi krenem v ciljni dolet. Inštrument mi kaže 12 fineso vendar sem kljub temu previden. Letenje tu se je izkazalo za precej nepredvidljivo, saj se na momente dobesedno udre. Ko tako letim v dobrem zraku malce popuščam na gasu. Nenehno se oziram za seboj in grožeče opazujem skupino za seboj, ki me nevarno dohiteva.. Opazim še Primoža, ki cca 300 m pod mano brezkompromisno tišči v cilj.

Uspešno prvi dotaknem ESS in odletim proti ciljni črti katero prečkam komaj kakih 30 m visoko. Primož pa je prisiljen pobirati iz podna. To naredi z odliko in kljub nekaterim pilotom, ki jim to ne uspe, tudi on uspešno prečka ciljno črto.

Slovenci smo danes dobesedno razturali, saj je poleg moje zmage Primož zasedel 3. mesto, Orož 4., Tilen 13., Krevh 32., Bojan 40., Toplak 43, Molek pa je bil eden izmed tistih, ki jim težavni ciljni dolet danes ni bil sojen. O Joštu pa danes ne bi ….

Za promocijo našega edinega pravega proizvajalca jadralnih padal pa smo sestavili ekipo Triple Seven katera je spričo današnjih rezultatov zasedla 2. mesto.

Današnji uspeh Slovenske mnogoštevilne ekipe smo tako dodatno obeležili Slovenski Dan državnosti!

Rezultati task 2:

PWC Gemona 2018, 3. dan: Love is in the air

Posted by Jurij Vidic

Dodaj odgovor