Čas je že, da se Vam oglasimo tudi v tej obliki. Po tolikih postih in vaših like-ih na Fb ju imamo končno tudi razlog, da napišemo nekaj vrstic.Torej, danes smo imeli prvi task v dolžini 55,2 km. Kljub temu, da je bila vremenska napoved bolj borna, se je organizator odločil, da nas pelje na Severni start.

Slednji je zelo nizek saj ima komaj kakih 300m relativne višine. Vreme se čez dan nekoliko popravi tako, da samo pobiranje po štartu ni predstavljalo preveliko težavo. Disciplina nas prvotno pelje kake 4 km proti V do prve obratne točke, nato sledi druga obr. točka nad mestecem Montalegre, katera gosti letošnje Evropsko prvenstvo in nato nas pot pelje preko visokega platoja proti J kjer imamo sredi doline tudi cilj.

Prvi del discipline opravimo vsi Slovenci z odliko in se lepo držimo visoko in spredaj. Leteti je potrebno zelo agresivno, saj te samo en zavoj v termiki stane kar precej mest. Glede na to, da nas tukaj letos tekmuje kar 150 pilotov ne rabim posebno razlagati kako to izgleda. Ko letimo preko platoja nas nizke baze lepo držijo. Vztrajno porivamo proti zadnji obratni točki, ko nas naenkrat oblaki spustijo. Tu se velika grupa razdeli. Ena v kateri smo domala vsi Slovenci krenemo levo izven smeri proti osončeni dolini, druga skupina pa vztraja nizko v smeri zadnje točke.

Kot zakleto se naša grupa zaleti v močen čelni veter, kjer mestoma letimo s polnim gasom komaj kakih 10 km/h. Ne preostane nam nič drugega kot da vztrajamo in se naposled dobesedno iz podna poberemo. V tej fazi leta se »usede« kar nekaj pilotov. Med njimi tudi žal veliko Slovencev. Ko nam naposled vendarle uspe dvigniti opazimo, da je grupa, ki je nizko nad platojem vztrajala proti zadnji točki, uspela zahaklati rešilni steber. Sledi divje tiščanje proti cilju vendar si je prej omenjena grupa priletela tolikšno razliko, da je bilo lovljenje le teh misija nemogoče!

Tako smo prileteli Tilen, Primož in jaz kot edini iz našega teama v cilj z nekaj minutnim zaostankom za zmagovalcem Špancem Felixom Rodrguez-em. Da ne bi bili še bolj nesrečni nad našim discardom pa na pristanku izvemo, da se je Dušan na pristanku na platoju zaradi močnega vetra obesil na visoko drevo. Slednjega so rešili šele španski gasilci, ki so si za to operacijo pomagali kar z avtodvigalom. Do zaključenega reporta njega in Tadeja, ki mu je kolegialno pomagal še ni nazaj v hišo tako, da s stanjem njegove opreme še ne vemo nič. Jutri je nov dan in nova priložnost za boljši rezultat.

Rezultati

Evropsko prvenstvo 2018: Slovenia is back in the game!
Alpen Adria Cup 2018: Mladiči se zberejo

Posted by Jurij Vidic

Dodaj odgovor